Bel HostJan

Eenvoudig betalingen ontvangen met je WordPress website

Wil je op een eenvoudige manier betalingen ontvangen via je WordPress website? Met de krachtige combinatie van Gravity Forms en Mollie is het een eenvoudig in te stellen.

De inhoud

Eenvoudig donaties en betalingen van kaartverkoop ontvangen via je website

Voor het ontvangen van betalingen is het niet nodig om een hele e-commerce website te creeren. Het kan eenvoudig met de volgende stappen.

1. Registreer je voor Mollie

Ga naar de website van Mollie en maak een gratis account aan. Hiermee ontgrendel je een wereld aan online betalingsmogelijkheden voor je bedrijf.

2. Installeer de Gravity Forms Mollie Add-On

Ga in je WordPress-dashboard naar het gedeelte Plugins en zoek naar “Gravity Forms Mollie Add-On.” Installeer en activeer de add-on om Mollie’s betalingsverwerking met je formulieren te verbinden.

3. Configureer je Mollie API-sleutel

Om de verbinding tot stand te brengen, heb je je Mollie API-sleutel nodig. Deze vind je in je Mollie-accountinstellingen onder “API-sleutels.” Kopieer en plak deze sleutel in het daarvoor bestemde veld in de instellingen van de Gravity Forms Mollie Add-On.

4. Bouw je betalingsformulier in Gravity Forms

Gravity Forms biedt een drag-and-drop interface voor het maken van gebruiksvriendelijke formulieren. Voeg de nodige velden toe om klantgegevens, productdetails en natuurlijk het bedrag te verzamelen.

5. Koppel je formulier aan Mollie

Zoek in de instellingen van je Gravity Form naar de “Mollie”-feed. Hier gebeurt de magie! Hier koppel je je formulier aan je Mollie-account en configureer je de betalingsopties.

6. Begin met het innen van betalingen!

Met alles ingesteld, is je WordPress-formulier nu een krachtpatser voor het innen van betalingen. Publiceer je formulier en klanten kunnen hun gegevens indienen en veilig betalen via het vertrouwde platform van Mollie.

Het ontvangen van betalingen op je WordPress-site is nog nooit zo eenvoudig geweest! Door Gravity Forms en Mollie te gebruiken, kun je je verkoopproces stroomlijnen, een breed scala aan betaalmethoden accepteren en je concentreren op wat het belangrijkst is: het runnen van je bedrijf.

Bonustip

Bekijk voor een video-handleiding onderstaande nuttige video-tutorial over het gebruik van de Gravity Forms en Mollie Add-On